Joaca Golf Romania!

Inainte ca cineva sa raspunda “de ce golf?” este util sa stie “Ce inseamna golf?”. Simplist descris este: sportul unde o minge se muta dintr-un loc in altul, prin lovituri succesive cu crose metalice.

Tinta jocului este sa duci mingea in „cupa steagului” cu un numar minim de “lovituri” la minge. Aceasta este facuta in serie pentru 18 green-uri (cupe), dispuse dispersat pe aproximativ 60 ha, generand astfel parcurgerea cu mingea a cel putin 7 km peste diferite obstacole. Distanta la fiecare green este cuprinsa intre 150 si 600 metri.

Terenul de golf poate fi un adevarat paradis….deoarece padurea, lacul, gazonul, hotelul, restaurantul, rezidentialul sunt mentinute la cel mai inalt nivel de calitate.

Jocul gentleman-ului Jucatorii rivali te vor ajuta sa iti gasesti mingea, daca ai lovit-o in afara zonei tinta (prin padure), si este de asteptat sa nu isi arate bucuria cand joci mai putin bine. Este astfel numit un joc al gentleman-ilor.

Jocul oamenilor care gandesc Pentru a juca nu ai nevoie de forta bruta. Ai timp sa gandesti! Ineditul golfului vine si din faptul ca mingea este pe loc in timp ce o lovesti.

Jocul oamenilor bogati – Prin golf poti dobandi ambele statute, de intelectual si bogat. Unii cred, ca nu poate fi un motiv mai bun decat acesta, pentru care sa practici golf. In timp ce petreci intreaga zi cautand o afacere mai buna, ar putea fi o miscare inteligenta sa spui cunostintelor ca joci golf, schimband statutul astfel in cautatul “bogat”.

Noteaza ca nu trebuie sa cheltuiesti mult ca sa joci golf. Un set de inceput poate sa fie procurat pentru doar $250. Se poate juca si doar cu o crosa, ceeace este recomandat sa faci cand inveti.

La primele lectii te antrenezi intr-o zona “driving range” (stand de antrenament, chiar langa terenul mare de golf). Adesea vei rata mingea mica alba lovind in locul ei mingea mai mare (mama pamant ;-), bineinteles ruinand gazonul bine ingrijit. De aceea majoritatea Cluburilor nu te vor lasa sa joci imediat pe teren.

Un nivel minim de aptitudini este obligatoriu in aproape toate Cluburile inainte sa fi “lasat liber” sa joci pe teren. Este bine asa, pentru ca ar fi frustrant sa accelerezi crosa de multe ori, fara sa misti mingea.

Aptitudinile de baza in golf pot fi deprinse pentru un cost mic, de la un atrenor, care pentru nu stiu ce motiv este numit “pro” (exemplu golf “pro”, scurt de la “profesionist”).

Mingiile pentru antrenament pot fi inchiriate, reducand astfel o alta cheltuiala insemnata. Bineinteles ca poti sa te consideri jucator de golf, imediat ce incepi sa inveti la standul de antrenament!

Daca ai nevoie de prieteni sau parteneri de afaceri, atunci golful este pentru tine.

La Club, sigur vei gasi pe cineva cu care sa discuti intreaga seara despre afacerea ta, sau altii interesati sa invete de la tine cum sa inceapa sa joace golf.

Stiai ca…?

Tiger Woods a fost cel mai bine platit sportiv din lume, la 34 de ani fiind miliardar in euro din golf ….si averea sa continua sa creasca.

Jocul de golf este o industrie mondiala cu valoare financiara net superioara oricarui alt sport.

Golful a reprezentat dintotdeauna un pretext de business. Pe terenul de golf, se creaza cel mai potrivit prilej de a cunoaste mentalitatea/temperamentul partenerilor de afaceri.

Impactul evenimentelor organizate la Cluburile de golf, califica aceasta optiune drept execelent instrument de marketing pentru promovarea produselor unei companii.
Sponsori precum Rolex sau Federal Express isi mentin imaginea brand-ului, prin a oferi premii de ordinul a zeci de milioane de euro pe competitie.

Ryder Golf Cup este echivalentul intrecerilor mondiale din atletism. Sportul golf a fost din nou inclus in miscarea olimpica pentru 2016 in Rio de Janeiro.

Numarul total de jucatori de golf in lume este de aproximativ 80 milioane.

Lectia individuala de golf in Romania costa 10 euro pe cand in Europa sau America costa aproximativ 60 euro (poate fi gasita si la 200 euro/ora), desi aceleasi principii sunt predate.

Sunt acum 10 proiecte de teren de golf in Romania, din care 2 au inceput constructia in 2015. Vor rezulta complexe turistice cu nivel occidental de servicii, zona rezidentiala impresionanta in jurul lor si accent pus pe turism extern.

Aceste amanunte pot reprezenta un argument in plus pentru ca si tu sa incerci. Esti binevenit oricand!

Sursa: www.golfromania.org

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *